Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.ncfu.ru/handle/20.500.12258/15834
Название: Analysis of the content of mechanically separated poultry meat in sausage using computing microtomography
Авторы: Nagdalian, A. A.
Нагдалян, А. А.
Rzhepakovsky, I. V.
Ржепаковский, И. В.
Piskov, S. I.
Писков, С. И.
Oboturova, N. P.
Оботурова, Н. П.
Timchenko, L. D.
Тимченко, Л. Д.
Lodygin, A. D.
Лодыгин, А. Д.
Blinov, A. V.
Блинов, А. В.
Ключевые слова: Poultry;X-ray;Sausage;Bones;Computing microtomography;Food analysis;Food composition;Histology;Mechanically separated meat;MicroCT
Дата публикации: 2021
Издатель: Academic Press Inc.
Библиографическое описание: Nagdalian, A.A., Rzhepakovsky, I.V., Siddiqui, S.A., Piskov, S.I., Oboturova, N.P., Timchenko, L.D., Lodygin, A.D., Blinov, A.V., Ibrahim, S.A. Analysis of the content of mechanically separated poultry meat in sausage using computing microtomography // Journal of Food Composition and Analysis. - 2021. - Volume 100. - Номер статьи 103918
Источник: Journal of Food Composition and Analysis
Краткий осмотр (реферат): This study highlights the possibility of computing microtomography application in food engineering. Standard methods for identifying bone inclusions in sausage products were compared to the proposed method of computing microtomography. The disadvantages of chemical and histological analysis in determining the content of mechanically separated meat in sausage are indicated and described. 2D and 3D microtomograms of the studied sausage samples were obtained. Using computing tomography analyzer (CTAn) software, quantitative analysis of sausage microstructure characteristics were produced. Characteristics of bone and cartilage inclusions in experimental samples are determined. At the end of the study, additional parameters of sausage samples were obtained and analyzed that allowed us to conduct complete sausage microstructure engineering. It is concluded that computer microtomography can be used for detailed microstructural analysis of food products to ensure the quality of production or food fraud identification
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/20.500.12258/15834
Располагается в коллекциях:Статьи, проиндексированные в SCOPUS, WOS

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
scopusresults 1627 .pdf
  Доступ ограничен
3.24 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
WoS 1086 .pdf
  Доступ ограничен
137.75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.