Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.ncfu.ru/handle/20.500.12258/18239
Название: | Modeling formulations of food with prophylactic antidiabetic properties |
Авторы: | Sadovoy, V. V. Садовой, В. В. Shchedrina, T. V. Щедрина, Т. В. Shaltumaev, T. S. Шалтумаев, Т. Ш. |
Ключевые слова: | Food with prophylactic antidiabetic properties;Biologically active compounds;Antidiabetic properties;A technology for obtaining a modified yeast preparation |
Дата публикации: | 2021 |
Издатель: | IOP Publishing Ltd |
Библиографическое описание: | Sadovoy, V. V.; Trubina, I. A.; Shchedrina, T. V.; Shaltumaev, T. Sh. Modeling formulations of food with prophylactic antidiabetic properties // IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. - 2021. - Том 852. - Номер статьи 012087. - doi:10.1088/1755-1315/852/1/012087 |
Источник: | IOP Conference Series: Earth and Environmental Science |
Краткий осмотр (реферат): | Having analyzed the research literature, the authors identify biologically active compounds with antidiabetic properties. It has been established that brewer’s yeast, selenium active, chromium chelate and lecithin have a positive effect on reducing blood sugar. A technology for obtaining a modified yeast preparation by destroying cell walls has been proposed. A biologically active composition for the prevention of diabetes mellitus has been developed and used as an additive in the recipe for the diabetic boiled sausage. Laboratory animals were used to assess the prophylactic properties, biological value and safety of a sausage with a biologically active composition; as a result, the effectiveness of the developed technology was confirmed. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://hdl.handle.net/20.500.12258/18239 |
Располагается в коллекциях: | Статьи, проиндексированные в SCOPUS, WOS |
Файлы этого ресурса:
Файл | Размер | Формат | |
---|---|---|---|
scopusresults 1898 .pdf Доступ ограничен | 693.88 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.