Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.ncfu.ru/handle/20.500.12258/3177
Название: Influence of biologically active substances on the basis of medusomyces gysevii (the tea mushroom) on bacteria of the genus lactobacillus
Авторы: Bondareva, N. I.
Бондарева, Н. И.
Timchenko, L. D.
Тимченко, Л. Д.
Rzhepakovsky, I. V.
Ржепаковский, И. В.
Selimov, M. A.
Селимов, М. А.
Magamedova, E. R.
Магамедова, Е. Р.
Avanesyan, S. S.
Аванесян, С. С.
Gandraburova, N. I.
Гандрабурова, Н. И.
Ключевые слова: Growth;Growth stimulator;Lactobacillus;Medusomyces gysevii;Microbic simbiont;Prebiotic;Tea mushroom;Zooglea
Дата публикации: 2016
Издатель: Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences
Библиографическое описание: Bondareva, N.I., Timchenko, L.D., Rzhepakovsky, I.V., Selimov, M.A., Magamedova, E.R., Avanesyan, S.S., Katunina, L.S., Gandraburova, N.I., Kozlova, M.A., Areshidze, D.A. Influence of biologically active substances on the basis of medusomyces gysevii (the tea mushroom) on bacteria of the genus lactobacillus // Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences. - 2016. - Volume 7. - Issue 6. - Pages 1224-1230
Источник: Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences
Краткий осмотр (реферат): Symbiont Medusomyces gysevii (a tea mushroom) at the expense of a wide range of biochemical components of a microbic origin can meet nutritious requirements of bacteria of the genus Lactobacillus. The significant role of these microorganisms defines requirement of their growing both in vitro, and in vivo. At an inactivation of microorganisms forming this simbiont and at bringing of substances on the basis of Medusomyces gysevii to a form, digestible for lactobacilli, it is important to stop on those methods of technological processing which will provide the maximum growth-stimulating effect. The obtained results demonstrate that the growth-stimulating effect on bacteria of the genus Lactobacillus in vitro is rendered by the nanostructured substance of a tea mushroom added at concentration of 10% of MRS medium volume that it is possible to explain with the better comprehensibility of the nutrients contained in it, and also with existence of the low-molecular stimulating factors
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-84996940119&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&nlo=&nlr=&nls=&sid=4571c9c342bce71328dbf4646312b3f0&sot=aff&sdt=cl&cluster=scopubyr%2c%222016%22%2ct&sl=174&s=AF-ID%28%22North+Caucasus+Federal+University%22+60070541%29+OR+AF-ID%28%22Stavropol+State+University%22+60070961%29+OR+AF-ID%28%22stavropolskij+Gosudarstvennyj+Tehniceskij+Universitet%22+60026323%29&relpos=15&citeCnt=1&searchTerm=
http://hdl.handle.net/20.500.12258/3177
Располагается в коллекциях:Статьи, проиндексированные в SCOPUS, WOS

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
scopusresults 411 .pdf
  Доступ ограничен
63.13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
WoS 249 .pdf
  Доступ ограничен
105.35 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.